Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 571 tiedostossa /home/sg2570/public_html/includes/menu.inc).

Miksi tekninen isännöinti

Suomen laissa ei ole pätevyysvaatimuksia isännöitsijän ammattia suorittavalle. Laki edellyttää, että isännöitsijä ei ole konkurssissa, eikä vajaavaltainen (eli alle 18-vuotias tai edunvalvonnan alainen). Hänen pitää myös asua Euroopan talousalueella.

Teknisen isännöitsijän ITS®TEK titteliä käyttävä on suorittanut teknisen isännöitsijän koulutuksen ja tutkinnon.

Hallinnollisen isännöinnin koulutusohjelman suorittaneilla on oikeus käyttää titteliä IAT = isännöinnin ammattitutkinto, ITS = isännöitsijän koulutus ja tutkinto ja AIT = johtavan ammatti-isännöitsijän koulutus ja tutkinto.

Tekninen isännöinnin päämääränä on vähentää korjauskustannuksia, sekä pitää kunnostukset ja osakkaiden muutostyöt paremmin hallinnassa. Hyvä tekninen osaaja myös helpottaa hallituksen ja hallinnollisen isännöitsijän toimintaa. Myös useat kunnostustyöt tulevat halvemmiksi kun tekninen ammattilainen hoitaa suunnittelun, kilpailuttamisen ja valvonnan.

Teknisen isännöitsijän ammattitaito ja pätevyys eivät kuitenkaan aina ole riittävät ja tästä syystä isommissa korjauksissa tarvitaan erilliset asiantuntijat, mutta tällöinkin tekninen isännöitsijä on tarpeellinen, jotta osataan valita eri projekteihin oikeat osaajat.

Kiinteistökehitys Kuusisto Oy on tuomassa markkinoille uudenlaista isännöintipalvelua. Nyt hallinnollisen isännöintisopimuksen ohessa kiinteistö saa itselleen teknisen isännöinnin palvelut yhdellä sopimusella ja hinnalla.